02 juli, 2008

Padletur i nærområdet

Av Ninette

Onsdag kveld var det duket for en liten tur på havet for å sjekke om ferdighetene fra helga kurs satt som de skulle.

Trine, Odd Arne, Janne, Bent, Nils Harald, Odd Gunnar og undertegnede fikk en fin kveldstur på et par timer. Vi dro ut på fjæra sjø, og måtte derfor bære kajakkene "langt" til havs. Vi padlet mot holmene rett utenfor Stranda og fortsatte rundt moloen og inn i Andenes havn.

Forholdene på havet var ideelle, og vi fikk øvd på å padle i bølger.

De mest sosiale av oss ville svært gjerne gå i land på Grønnbua, men der var det, ikke helt overraskende, umulig å komme inn sjøveien. Kanskje Dag Ivar Lund kan henge ut en stige for senere besøk?

Turen ble avsluttet med kaffe og sjokolade 200 meter fra land. Neste uke blir det servert eplekake, så her er det bare å henge seg på :-)

Populært våttkort-kurs på Andenes

Av Ninette


Helgen 28. og 29. juni arrangerte Padleklubben Våttkortkurs for medlemmer og andre interesserte. Kurset ble gjennomført ved hjelp av dyktige instruktører fra Norges Padleforbund, Camilla og Fredrik Fongen.

Tilsammen 11 entusiaster deltok på kurset. De fleste av deltakerne var nybegynnere i padlekunsten, og var naturlig nok litt usikker til å begynne med. Men det endret seg fort. I løpet av første kursdag hadde samtlige deltakere lært å padle forover, bakover, sidelengs og i åttetall. Dag to ble kunnskapen utvidet med styretak, surfing på bølger og redning, både kameratredning og egenredning.

På tampen av kurset ble det arrangert stafett. Noen av deltakerne utviste et imponerende konkurranseinstinkt, noe som resultert i at flere fikk seg en overraskende dukkert :-)

Det ble også tid til sosiale aktiviteter på land. Lørdagskvelden møttes deltakere og kursledere på Riggen til bacalao og hyggelig samvær. Og etter avslutningen av kurset, søndag kveld, ble det for noen tid til en liten fjelltur.

Det planlegges nytt kurs på sensommeren, sannsynligvis med de samme dyktige instruktørene. Er du interessert i å delta, kan du ta kontakt med Odd Gunnar Sjåfjell, telefon 917 18750 eller e-post padleklubben@gmail.com.

Bloggarkiv