01 april, 2010

Full rulle - Andøya rundt!

Nydelig vær og maks padleforhold på Andenes. Antakeligvis er det derfor vi velger å padle Skarstein - Andenes. Eller så hadde noen en baktanke med å lokke oss utpå denne strekninga? For min del var det sjette turen på fem dager, så padlepåska er definitivt i gang.

Frank kom til Skarstein med en snasen Tahe Marine Greenland Touring. Rett og slett ei sexy Bitch av en kajakk! Allerede på vei ut av moloåpninga begynte stampesjøen. Selv om vi skulle hatt den jamnt bakfra - i følge værmeldinga. Det blei ei slitsom økt, med kompensering og balansering. Sjøen slo inn fra fra sida bak, med krappe små slag og så var det noe retur fra land enkelte steder. Spesielt når man skal bruke magemusklene for å kompensere, og man bare har en magemuskel. Eller one-pack, som han Odd Gunnar kalte den.

Uansett var det nå ikke lange strekket. Siden ho Charlotte hadde pakket nystekte boller i kajakken hannes Frank var det absolutt påkrevd med et stopp i havna på Fiskenes.

Ut fra Fiskenes roet havet seg noe og da vi seilte inn mot Haugnes gikk det over i rein fryd. Etter lykta på Haugnes gikk det over til rein latmannspadling. Her var det fri surf. Bare å styre mot lyset på butikken til han Stig og Vikanbukta. Odd Gunnar hadde varslet vakta i Nordport om at vi va roen og forbeholdt oss retten til å søke nødhavn. Siden bollene allerede var spist opp ble det altså ikke nødvendig.

- Har dokker nokka igjen å kolle på med! rope han Odd Gunnar i det sola forsvinn under horisonten og farger himmelen over Andenes dyp rød. Han Odd Gunnar padler med solbriller og har plutselig fått det for seg at det nærmer seg natta og at vi bør være i land i løpet av veldig kort tid. Han Frank, som også har solbriller på, finner det mest forsvarlig å slå på lyset i lanterna. Jeg vugger at og fram på båra og lurer på hvorfor de ikke bare kan ta av seg solbrillene. Image er tydeligvis viktigst - også langt til havs og langt fra folk.

Så kommer det: Gutter! Dette må da kune bli en cup. Andøya rundt! Premie til alle som fullfører. Og kanskje en stor pokal! Startkontigent og turskjema. Odd Gunnar er i slaget. Ideen er herved lansert.

Bloggarkiv