20 august, 2008

Våttkort Nybegynner Hav


Odd Gunnar spøkte ikke da han sa at dette må vi gjøre igjen... Vår første tur til Andenes var i månedskiftet juni juli. Været var strålende de fire dagene vi var der og det å holde NPF sitt første kurs på Andøya var en vellykket affære. Kurset fikk også en artig sosial profil med samling på Riggen for å feire halvgått kurs. 
Camilla og jeg suste nedover i et lite grønt fly og følte at vi hadde blitt tatt utrolig godt i mot og hatt det morsomt.
Med dette som bakteppe hadde vi høye forventninger når Widerøe gikk inn for landing fredag kveld.
Odd Gunnar og Ninette tok oss i mot og vi kunne gå igennom planen for helga.
Værmedlingen var heller laber. En lite kulingvarsel kunne sette kjepper i hjulene for Nybegynner Hav- kurset. Andøya ligger tross alt rimelig eksponert for alskens strøm, vind og bølger hvilket er morsomt for erfarne padlere, men heller ullent for de som skal til pers første gang.
Lørdags morgen viste at YR er en kvalitetstjeneste, kulingen hadde ankommet.

Vel borte på campingplassen dukket våre 14 kursdeltagere opp med sine forventninger og spenningen var til å ta og føle på når vindrossene pisket havet.
En vindmåler hadde vist 17 sekundmeter i kastene og da var det ikke forsvarlig å gå ut selv om det var lite sjø og  det blåste inn på stranda.
Timene før lunsj gikk med til forventningsrunder, tørrtrening på padleteknikk, tørrtrening av kameratredning og tørrtrening av åreposeredning. Og fire timer med padling på den grønne plenen ble tatt sporty av alle deltagerne. 
Etter lunsj prøvde vi oss en liten tur på vannet og padlet i helt smult farvann noen hundre meter mot vinden langs stranda. Vindkastene gjorde det spennende og utfordrende å styre kajakken. Vi var imponert over innsatsen til alle 14.

Lørdags ettermiddag suste vi rundt for å finne alternativer tilfelle været skulle være like hissig søndag. Bleiksvannet ble lansert som alternativ.
Vi var en god gjeng som møttes på Riggen på kvelden for å styrke oss med Bacalao og noe fra Mack bryggerier.
Søndag morgen våknet vi opp til vindstille og sol. Andøya fremstod som en perfekt ramme rundt padlekursene. Hvite strender med fjellene i bakgrunnnen, klart hav og horisont og himmel som er helt spesiell og et lys og farger som bare må oppleves.
Alle 14 stilte klare for litt mer padling, og vi hadde en fin dag ute på sjøen. Fremdriftstak, støttetak, sveiptak, kanting av båt, sving, padling bakover, kameratreding var på programmet.
Underveis fikk vi glimt av både ørn og mink.
Det er utrolig morsomt for oss å holde disse kursene, hvor vi ser at progresjonen er så god. Todagers kurs er en kickstart på en lang padlekarriere.
Vi må gi honnør til Odd Gunnar som har klart å dra i gang dette prosjektet. Allerede nå er det faktisk 25 stk fra Andøya som har gått padlingens grunnkurs og får en fin felles plattform for videre padling. Det er også fullt av positve, hyggelige folk på Andøya. Vi gleder oss til å komme tilbake.
Takk for denne gang.
Fredrik og Camilla 


Bloggarkiv